fbpx

Guitars for C•A•T•

jelentkezési lap

országos gitáros tehetségkutató

Kedves gitárosok!

A Guitars for C.A.T. ezúton meghirdeti I. Országos gitáros tehetségkutató versenyét. Várjuk azon gitározni szerető tehetségek jelentkezését kortól, nemtől függetlenül, akik a nagyközönség által még nem ismert zenészek. 

További részvételi feltételek:

– magyar állampolgárság

– jelentkezési lap kitöltése 2024. március 15-ig

– gitártudást bemutató klip készítése, feltöltése Youtubera, és beküldése (verseny bonyolítása fejezetben részletezve) 2024. március 15-ig

– nevezési díj nincs

Nagyon köszönjük, ha beköveted a Guitars For C.A.T. social média oldalait: Tiktok, Instagram, Facebook 

A verseny menete:

1. A Guitars for C.A.T.  Youtube csatornájára feltöltésre került a rendezők által készített 75 mp-es zenei alap. 

2. Versenyző az 1. pontban részletezett, általa letöltött alapra gitár improvizációt mutat be, melyet 1 kamera állásból videófelvételre rögzít. Ezen látszania kell ülve, vagy állva a versenyzőnek és gitárjának a klip elejétől a végéig. ( a zsűri a gitártechnikát és a versenyző művészi teljesítményét értékeli, nem jelent előnyt a professzionális videóklip, díszletek, helyszín, animáció stb. )

3. Versenyző a fent említett “részvételi feltételek” alapján 2024.03.15-ig adhatja le jelentkezését. A 2. pontban elkészített videót a Versenyző saját Youtube csatornájára kell, hogy publikusan feltöltse. A feltöltéskor kapott Youtube-hivatkozást kell megadnia a jelentkezési lapon.

Jelentkező hozzájárul ahhoz, hogy az általa feltöltött klipet a Guitars for C.A.T. bármely social media csatornájára feltöltse.

4. Az összes jelentkező produkciója folyamatosan látható lesz a Guitars for C.A.T. youtube csatornáján. 

5. Előválogató: A Guitars for C.A.T. csapata a határidőre hiánytalanul beérkezett produkciók mindegyikét megnézi és meghallgatja, zsűrízi és a 30. legjobbnak ítélt versenyzőt a középdöntőbe juttatja. 

6. Az előválogató eredménye 2024.04.08-án kerül fel a Guitars for C.A.T. csatornáira ( facebook, insta, tiktok ) a “középdöntőbe” jutottak cím alatt. (A youtubeon csak a továbbjutók klippjei lesznek elérhetőek.)

7. Középdöntő 2024.04.12-19 között internetes élő műsör keretében, szakmai zsűri közreműködésével kerül sor a 30 továbbjutott produkció értékelésére. A középdöntő megrendezésének pontos idejéről minden versenyzőt 2024.03.31-ig értesítünk.

A zsűri tagjai:

– Pulius Tibor (ügyvezető Guitars for C.A.T., Supernem)

– Mohai Tamás (Boom Boom, Faxni, Háború, Kft) 

– Kóródi Tamás (gitáros, youtuber)

– Lukács Peta (Bikini, European Mantra)

A 30 nyilvánosság előtt végighallgatott produkcióból a 8 legjobbnak ítélt előadás egyenes ágon kerül be a döntőbe.

8. A fennmaradó 22 versenyzőből közönségszavazás útján további 4 jelentkező juthat  a döntőbe. A közönségszavazás az élőműsor után indul a Guitars for C.A.T. facebook oldalán. A 22 versenyzőre a Guitars for C.A.T. felületén bárki leadhatja szavazatát.  A legtöbb szavazatot kapott 4 további versenyző jut be a döntőbe, csatlakozva az egyeneságon bejutott 8 gitároshoz. 

9. Döntő: A Guitars for C.A.T. gitáros tehetségkutató verseny döntője 2024.05.25.-én14 órától kerül megrendezésre a 12 fő részvételével élő fellépés és közvetítés keretében. Helyszíne: 8041 Csór (Fejér Vármegye Székesfehérvártól 15 km-re a 8-as főút mentén) A döntő a 2024 május 24-25 -én zajló Effekt feszt egyik produkciójaként kerül lebonyolításra. A 12 versenyző szabadon választott zenei stílusban alapot készít és hoz magával, melyre a színpadon szakmai zsűri előtt gitárjával előadja műsorát, melynek ideje max 3 perc lehet. A fellépők sorrendjét a helyszínen sorsolással dönti el a zsűri. A zsűri a látott produkciók elbírálása után hirdeti ki a verseny végeredményét.

10. Szakmai zsűri tagjai:

– Pulius Tibor (ügyvezető Guitars for C.A.T., Supernem)

– Mohai Tamás (Boom Boom, Faxni, Háború, Kft) 

– Kóródi Tamás (gitáros, youtuber)

– Lukács Peta (Bikini, European Mantra)

– Nagy Ádám (Roy és Ádám, RÄZ, Wörk Projekt, Zsiványjazz)

(A zsűri összetétele változhat)

11. A  Guitars for C.A.T.verseny díjai: 

1. helyezett: Fender Stratocaster Standard Olympic White 2010 USA

2. helyezett: egyszeri Húristen zenekarral történő közös fellépési lehetőség

3. helyezett: Ajándékcsomag gitár kiegészítők

Minden döntőbe jutott versenyző emlékplakettet kap, és 10% kedvezményt kap a guitarsforcat.com weboldalán található gitárokra.

A verseny döntőjét a szervezők élőben közvetíthetik a közösségi média felületeiken.


12.  Díjátadó:
a verseny befejeztével, annak helyszínén kerül sor az ünnepélyes díjátadásra.

A versennyel kapcsolatos változtatások jogát a szervezők fenntartják.

jelentkezési lap

Figyelem! A megadott határidőn túli, hiányos vagy a feltételeknek nem megfelelő jelentkezéseket a Guitars for C.A.T. csapata nem fogad be! 

Jeletkező tudomásul veszi a versenyre való nevezésével, hogy az általa beküldött klippet a szervezők közzétehetik a médiában, az megjelenhet különböző internetes fórumokon.

Amennyiben versenyző bármilyen okból nem tudja vállalni továbbjutása esetén a döntőben való személyes részvételt, úgy a zsűri helyette más versenyzőt választhat. Jelentkező nyilatkozik, hogy az űrlap elküldésével egyben a verseny feltételeit megismerte, szabályait elfogadja, tudomásul veszi, hogy a köztes zsűrizési időpontok és a zsűri összetétele változhat. 

A döntőbe jutott versenyzőket emailben tájékoztatjuk az élő fellépés részleteiről. 

A versenyző tudomásul veszi, hogy a versennyel kapcsolatosan történő változtatások jogát szervező fenntartja.